Zakaj imamo Pulzovci tako bele zobe?

Naredi nekaj zase na vsakem koraku!

Tempo današnjega življenja je neverjetno hiter in posledično stresen. Izpostavljenost stresu nas slabi in med drugim tudi povečuje možnost pojava obolenj. Večina ljudi pravi, da jim enostavno zmanjkuje časa za rekreacijo, sproščanje in umiritev. Usedejo se na kavč in gledajo televizijo, ker mislijo, da je to najboljši način sprostitve, kar seveda ni res. Biti aktiven in vključiti rekreacijo v naše življenje, naredi ogromno za naše počutje. Z gibanjem se v telesu sproščajo hormoni (hormon sreče – serotonin, endorfin), ki neposredno izboljšajo naše počutje. Redno ukvarjanje z rekreacijo, nam nudi dodatno energijo in vzdržljivost, da vsakodnevna opravila opravljamo z večjo učinkovitostjo in zbranostjo. Vedno je dobrodošlo “žrtvovati” kakšno uro za gibanje, predvsem zato,ker v tej eni uri odpremo  “ventil za stres” in se sprostimo. Med tekom lahko globoko zadihamo in pozabimo na vse težave, ki nas pestijo v službenem okolju (no, nekateri vzamejo drugo taktiko in med tekom, ko imajo bistrejše misli, rešujejo največje težave). Ker kar nekaj ljudi, kljub vsem zgoraj naštetim razlogom, vseeno trdi, da se ne splača žrtvovati časa za gibanje, vam ponujamo drugačno (delno) rešitev! :)

zakaj_imamo_bele_zobe“Vsaka kaplja šteje!”

Vsaka malenkost, ki jo lahko naredimo v prid našemu počutju, naj si bo še tako majhna, šteje in pripomore k izboljšanju naših motoričnih sposobnosti (moč, kondicija, ravnotežje, koordinacija,…) in posledično, našemu dobremu počutju, zdravju.

Spodaj sem naštel nekaj zanimivih, zabavnih nalog, ki jih je zelo koristno izvajati ob vsaki priložnosti. Res je, da vas bodo naključno mimoidoči pri kakšni vaji morda gledali malce postrani,…nič hudega. Ko boste občutili pozitivne učinke, vam bo vseeno… :)

  • hoja po robu pločnika & lovljenje ravnotežja: ko opazite kakšen visok pločnik, stopite na njegov rob, poskušajte loviti ravnotežje in hoditi po njemu. Če vam je vaja prelahka, jo lahko izvajate ritensko, oz. obrati ali v miže)
  • smučarski sed & dvigi na prste: Ko na semaforju čakate na zeleno luč, se spustite v smučarski sed  oz. počep (do pravega kota v kolenu) in v tej poziciji počakajte na zeleno luč. Smučarski sed je odlična vaja za krepitev stegnskih mišic. Lahko pa se dvigujete na prste in ojačate mišice meč (težja verzija obeh vaj je, da ju izvajate na eni nogi)
  • Hoja  po stopnicah: če živite v bloku, se do stanovanja sprehodite po stopnicah (če živite v 9 nadstropju, lahko prehodite vsaj dve nadstropji, preden se vdate in uporabite dvigalo)
  • Lovlenje ravnotežje med gledanjem televizije: Če imate ravnotežno ploščo, stopite nanjo, med gledanjem poročil.
  • Sprehod & vožnja s kolesom: V 500 m oddaljeno trgovino se NE odpravite z avtomobilom. Raje pojdite peš oziroma s kolesom. Ljubljana je kolesarjem prijazno mesto. Kamorkoli se odpravimo, za to ne potrebujemo več kot 30 min, zato se je pametno na pot odpraviti s kolesom in se izogniti prometnim gnečam.
  • Umivanje zob malce drugače: bobe si lahko umijete na eni nogi, pri čemer lahko še zamižite in si otežite delo.

Še več zabavno-koristnih vaj, vam zaupamo na treningu. ;)

Preizkusite, presenečeni boste nad pozitivnimi učinki simpatičnih nalogic. Poleg tega, umivanje zob še nikoli ni bilo tako zabavno! :D

No, sedaj veste, zakaj imamo Pulzovci tako bele zobe.

Prijavi se na vadbo teka!

Pridruži se Pulz športu in zateci po ljubljanskih parkih 1x, 2x ali 3x tedensko v majhni skupini, kjer se lahko izkušen trener posveti vsakemu posebej.

PRVI TRENING JE BREZPLAČEN!

reCAPTCHA

Podari športni darilni bon

 


Prijavi se na Pulzove e-novice

Zaupaj nam svoj e-poštni naslov in bodi vedno na tekočem. Prejmi obvestila o dogodkih, novostih, …

Naši partnerji in stranke