Preženimo spomladansko utrujenost

Spomladanska utrujenost sicer ni bolezen, je pa nadloga, s katero se srečamo vsako leto v času prehoda iz zime v pomlad. Kako jo lahko preženemo? Preberite v nadaljevanju.

 

Razlog za to je pomanjkanje hormona serotonina (»hormona sreče«), saj so med zimo dnevi krajši in z manj sončne svetlobe.

Zaradi manjše količine gibanja nam prav tako primanjkuje hormon dopamin (»hormon motivacije«), poveča pa se količina hormona kortizola (»hormona stresa«). Zaradi neravnovesja pride do spomladanske utrujenosti, za katero so značilni utrujenost, pomanjkanje koncentracije, izguba apetita, glavoboli, pomanjkanje motivacije, tesnoba in pomanjkanje energije.

Proti spomladanski utrujenosti se borimo s športno aktivnostjo, v kombinaciji z zdravo prehrano (veliko vitaminov, kalija, magnezija in železa) in sproščanjem.

Premagajmo jo skupaj! Pridružite se nam na spomladanskih tekaških treningih vsak ponedeljek, torek, sredo ali četrtek in dovolite, da vam naši izkušeni trenerji na strokoven in zelo zabaven način pomagajo nabirati kondicijo po varni, hitri poti!

 

Prijavi se na brezplačen trening teka!

Prijavi se na vadbo teka!

Pridruži se Pulz športu in zateci po ljubljanskih parkih 1x, 2x ali 3x tedensko v majhni skupini, kjer se lahko izkušen trener posveti vsakemu posebej.

PRVI TRENING JE BREZPLAČEN!

reCAPTCHA

Podari športni darilni bon

 


Prijavi se na Pulzove e-novice

Zaupaj nam svoj e-poštni naslov in bodi vedno na tekočem. Prejmi obvestila o dogodkih, novostih, …

Naši partnerji in stranke